laagwater

Nautische informatiePosted by Penningmeester Wed, November 28, 2018 16:50:26
Ook met laag water kunnen er zich problemen voordoen.
Bij een stand vandaag met 82 cm onder NAP komen sommige lijnen toch wel erg strak te staan. Het is zaak uw landvasten eens extra te controleren.

Vaarbewijs

NovemberPosted by Voorzitter Mon, November 19, 2018 13:52:14

Onlangs werd aan het bestuur de vraag gesteld of er mogelijkheden zijn om een cursus Vaarbewijs binnen de vereniging geven.

Wij zouden het op prijs stellen als er een cursus zou kunnen worden gegeven door één of meerdere cursusleiders uit ons eigen ledenbestand. ( een cursus door externen is behoorlijk prijzig en zou ook niet nodig hoeven zijn).

Het is van groot belang dat alle leden, jong en oud, in het bezit zijn van een vaarbewijs. Onze jachthaven ligt tenslotte aan groot vaarwater waar veel beroepsvaart passeert. Dus uit veiligheidsmotief alleen al is het aan te bevelen een vaarbewijs te hebben.

De vraag is natuurlijk wel of er voldoende belangstelling is om een cursus te organiseren. Laat dat weten aan onze havencommissaris Karel van de Pol, per mail havencommissaris@wsv-ijsselmonde.nl, zodat we een idee hebben of er voldoende interesse is.

En als blijkt dat er voldoende aanmeldingen zijn, willen we natuurlijk ook graag weten wie van onze leden bereid is die cursus te geven. Wij denken dat met een avond of zes de stof voldoende behandeld kan zijn om aan het examen deel te gaan nemen.

In eerste instantie gaat het om vaarbewijs I, maar vaarbewijs II kan er mogelijk moeiteloos achteraan.

Laat dus als het kan deze maand nog weten:

Of je een cursus wilt volgen.

Wie er bereid is de cursus te geven.

Informatie over het examen vindt u nu nog op de site van de Vamex

Clubhuis

Algemene informatiePosted by Clubhuiscommissaris Fri, September 07, 2018 21:57:49
08 September is het clubhuis open vanaf 16.00 / Zondag 09 September is het clubhuis gesloten

SeptemberPosted by Penningmeester Wed, September 05, 2018 22:48:14
Nu de zomerperiode langzaam op haar einde loopt is het weer tijd om elkaar in ons clubhuis te ontmoeten en bij te praten over gemaakte reizen en belevenissen.

Ons clubhuis is daar een mooie plaats voor en vanaf vrijdag 7 september gaat om 12:00 uur de deur van het clubhuis weer los.

Graag zien onze vrijwilligers u weer in ons clubhuis. We weten dat het goed bedoeld is om het gebruikte servies weer terug te brengen. Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer u het op de balie zet. U hoeft het niet (liever niet) in de keuken te brengen.

Nieuwe vlonders

Algemene informatiePosted by Nautische Berichtgeving Fri, June 22, 2018 19:08:31
Vandaag een proefstuk geplaatst van de nieuwe
vlonders voor de steigers.
Het is nadrukkelijk een proef om uit te testen
of het sterk genoeg is.
De kleur is nog niet gekozen en de antislip laag
is hier ook nog niet op aangebracht.
Hierbij alvast een impressie.....

Algemene informatiePosted by Clubhuiscommissaris Thu, May 10, 2018 10:35:55
Vrijdag 11 mei zondag 13 mei maandag 14 mei is het clubhuis gesloten.
Beide Pinksterdagen is het clubhuis open vanaf 16.00.

clubhuis

Algemene informatiePosted by Clubhuiscommissaris Sun, April 22, 2018 14:07:37

27 April Koningsdag is het clubhuis open vanaf 16.00.

Zolang de voorraad is zal er gratis oranjebitter geschonken worden .

Dameskoor

Algemene informatiePosted by Voorzitter Mon, April 16, 2018 15:36:14
Beste Dames van het Dameskoor,

Bij deze wat informatie voor het komende najaarsseizoen.

De eerste repetitie zal op zaterdag 1 september gehouden worden in ons clubhuis en wel om 14.00 uur.
Graag in het bekende optreden outfit en neem uw zangboek en het lampje mee.

Zondag 2 september hebben wij een optreden in de speeltuin IJsselmonde aan het eind van de Koninginnenweg en zingen daar van 12.00 tot 14.00 uur.
Graag een half uur van te voren komen.

Woensdag eind van de middag op12 september gaan wij met elkaar gezellig dineren in het restaurant "Bij Wil"in Ridderkerk, uiteraard voor eigen kosten.
Wij verwachten jullie dan om plm. 17.30 uur in de bovenzaal van het restaurant.
Dit is alleen voor de dames m.u.v. enkele heren die onmisbaar zijn voor het koor.

Er is een leuke naam voor het koor naar voren gekomen n.l. de "WATER LADY'S" graag hoor ik van jullie of die naam goed gekeurd kan worden.

23 april is het laatste keer repetitie onder leiding van Cor Kindt.

Allemaal een fijne zomer toegewenst.

Uw Dirigent Aad.