Steigerdelen

Algemene informatiePosted by webmaster Sat, February 16, 2019 15:11:49
Gisteren zijn de steigerdelen aangekomen, vandaag met twee werkploegen en de vaste groep aan het werk.

Eind van de dag het resultaat een lange steiger en de A steiger voorzien van een nieuw loopvlak en oude steigerdelen afgevoerd. Een knap staaltje werk, mensen bedankt.

Amsterdam heeft weer wat

Algemene informatiePosted by webmaster Tue, February 12, 2019 14:44:22

De gemeente Amsterdam komt met een nieuw vaarbeleid om de toegenomen drukte op de Amsterdamse grachten aan te pakken.

Zo wordt het in de loop van volgend jaar verboden om tussen 23.00 uur en 07.00 uur over de grachten in de binnenstad te varen. Ook mogen boten niet meer dan twaalf man aan boord hebben, tenzij er een vergunning voor is aangevraagd.

Bij aanlegplaatsen van rondvaartboten gaan stewards toezien op het rustig in- en uitstappen.

Daarnaast wordt het aantal vergunningen voor passagiersvaart aan een maximum van 550 gebonden. Dat zijn er tachtig meer dan nu. Die ruimte ontstaat doordat de gemeente streng gaat optreden tegen illegale passagiersvaart.

Die bestaat uit 300 boten waarvan er tachtig commercieel met grote groepen varen. Door die uit de vaart te halen, wordt het rustiger op het water, legt een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma uit.

clubhuis

Algemene informatiePosted by Clubhuiscommissaris Sat, February 02, 2019 10:38:35
03 februari is er geen bezetting in het clubhuis en is het clubhuis dicht.

Clubhuis

Algemene informatiePosted by Clubhuiscommissaris Thu, January 24, 2019 23:29:46
Zondag 27 januari is ons clubhuis gesloten.

Hoogwater

Nautische informatiePosted by webmaster Mon, January 07, 2019 14:11:36

Morgenochtend wordt er een hoge waterstand verwacht, waarbij diverse kade’s

( Vlaardingse hoofd, Schiedmase hoofd en Maaskade onder water zullen komen te staan.

T.h.v. onze haven wordt morgenochtend rond 05:45 uur een waterstand verwacht van iets meer dan 2 mtr + NAP.

Kijk voor meer informatie op de website van RWS

Nieuwjaarsreceptie

JanuariPosted by webmaster Fri, January 04, 2019 21:38:41
Zondag 6 januari 2019 is het clubhuis open om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Informatie over tijd is te vinden in ons clubblad en onder het kopje evenementen.

laagwater

Nautische informatiePosted by Penningmeester Wed, November 28, 2018 16:50:26
Ook met laag water kunnen er zich problemen voordoen.
Bij een stand vandaag met 82 cm onder NAP komen sommige lijnen toch wel erg strak te staan. Het is zaak uw landvasten eens extra te controleren.

Vaarbewijs

NovemberPosted by Voorzitter Mon, November 19, 2018 13:52:14

Onlangs werd aan het bestuur de vraag gesteld of er mogelijkheden zijn om een cursus Vaarbewijs binnen de vereniging geven.

Wij zouden het op prijs stellen als er een cursus zou kunnen worden gegeven door één of meerdere cursusleiders uit ons eigen ledenbestand. ( een cursus door externen is behoorlijk prijzig en zou ook niet nodig hoeven zijn).

Het is van groot belang dat alle leden, jong en oud, in het bezit zijn van een vaarbewijs. Onze jachthaven ligt tenslotte aan groot vaarwater waar veel beroepsvaart passeert. Dus uit veiligheidsmotief alleen al is het aan te bevelen een vaarbewijs te hebben.

De vraag is natuurlijk wel of er voldoende belangstelling is om een cursus te organiseren. Laat dat weten aan onze havencommissaris Karel van de Pol, per mail havencommissaris@wsv-ijsselmonde.nl, zodat we een idee hebben of er voldoende interesse is.

En als blijkt dat er voldoende aanmeldingen zijn, willen we natuurlijk ook graag weten wie van onze leden bereid is die cursus te geven. Wij denken dat met een avond of zes de stof voldoende behandeld kan zijn om aan het examen deel te gaan nemen.

In eerste instantie gaat het om vaarbewijs I, maar vaarbewijs II kan er mogelijk moeiteloos achteraan.

Laat dus als het kan deze maand nog weten:

Of je een cursus wilt volgen.

Wie er bereid is de cursus te geven.

Informatie over het examen vindt u nu nog op de site van de Vamex