Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

Commissaris van de Koning

AugustusPosted by Penningmeester Wed, August 24, 2016 22:17:01
Dinsdag 23 augustus heeft de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, met zijn eigen schip een bezoek aan onze haven gebracht.


Zo rond 15:30 uur stak hij vanuit de Hollandse IJssel naar onze haven over om daar met zijn gasten een bezoek aan onze haven te brengen en te overnachten. Na aankomst hebben wij hem en zijn gasten een drankje in ons clubhuis aangeboden en een exemplaar van het 75 jarig jubileumboek mogen overhandigen. Er werden vele vragen over onze vereniging gesteld en wilde men graag meer over de haven, terreinen en materiaal weten. Na een rondleiding over het terrein werd er vol bewondering en waardering over onze prachtige haven gesproken.

Na de rondleiding is er afscheid van zijn gasten genomen. De Commissaris was er onder de indruk van hetgeen er in onze haven aan schepen te zien is en als zeiler zeer benieuwd naar motorboten, in klein gezelschap zijn we alle steigers langs gegaan. Daar er meerdere eigenaren aan boord waren was een praatje snel gemaakt en werd hij op meerdere schepen uitgenodigd een kijkje te komen nemen.


In de vooravond was er een gesprek gepland voor de gasten die woensdag naar Dordrecht mee varen. Bij dit gesprek werden wij als gastgever uitgenodigd om aan te schuiven en mee te praten over gemeentelijke en recreatieve plannen voor het varen in het Rotterdamse, een mooie kans die we niet voorbij konden laten gaan om ook onze haven in het zonnetje te zetten hebben we dankbaar van de uitnodiging gebruik gemaakt.

Op woensdag morgen hebben we de Commissaris en zijn gezelschap mogen ontvangen en bij gestaan om de reis naar Dordrecht aan te vangen. De Commissaris reist deze week door Zuid-Holland om kennis met haven, waterrecreatie en toekomstplannen in zijn provincie te maken.

Op de site van de Provincie Zuid - Holland is een verslag van het bezoek van de Commissaris te vinden http://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/@14180/dordrecht-stad-water/