HoogwaterNautische informatie

Posted by webmaster Mon, January 07, 2019 14:11:36

Morgenochtend wordt er een hoge waterstand verwacht, waarbij diverse kade’s

( Vlaardingse hoofd, Schiedmase hoofd en Maaskade onder water zullen komen te staan.

Blog image
T.h.v. onze haven wordt morgenochtend rond 05:45 uur een waterstand verwacht van iets meer dan 2 mtr + NAP.

Blog imageKijk voor meer informatie op de website van RWS

NieuwjaarsreceptieJanuari

Posted by webmaster Fri, January 04, 2019 21:38:41

Zondag 6 januari 2019 is het clubhuis open om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Informatie over tijd is te vinden in ons clubblad en onder het kopje evenementen.

laagwaterNautische informatie

Posted by Penningmeester Wed, November 28, 2018 16:50:26

Ook met laag water kunnen er zich problemen voordoen.
Blog imageBij een stand vandaag met 82 cm onder NAP komen sommige lijnen toch wel erg strak te staan. Het is zaak uw landvasten eens extra te controleren.

VaarbewijsNovember

Posted by Voorzitter Mon, November 19, 2018 13:52:14

Blog imageOnlangs werd aan het bestuur de vraag gesteld of er mogelijkheden zijn om een cursus Vaarbewijs binnen de vereniging geven.

Wij zouden het op prijs stellen als er een cursus zou kunnen worden gegeven door één of meerdere cursusleiders uit ons eigen ledenbestand. ( een cursus door externen is behoorlijk prijzig en zou ook niet nodig hoeven zijn).

Het is van groot belang dat alle leden, jong en oud, in het bezit zijn van een vaarbewijs. Onze jachthaven ligt tenslotte aan groot vaarwater waar veel beroepsvaart passeert. Dus uit veiligheidsmotief alleen al is het aan te bevelen een vaarbewijs te hebben.

De vraag is natuurlijk wel of er voldoende belangstelling is om een cursus te organiseren. Laat dat weten aan onze havencommissaris Karel van de Pol, per mail havencommissaris@wsv-ijsselmonde.nl, zodat we een idee hebben of er voldoende interesse is.

En als blijkt dat er voldoende aanmeldingen zijn, willen we natuurlijk ook graag weten wie van onze leden bereid is die cursus te geven. Wij denken dat met een avond of zes de stof voldoende behandeld kan zijn om aan het examen deel te gaan nemen.

In eerste instantie gaat het om vaarbewijs I, maar vaarbewijs II kan er mogelijk moeiteloos achteraan.

Laat dus als het kan deze maand nog weten:

Of je een cursus wilt volgen.

Wie er bereid is de cursus te geven.

Informatie over het examen vindt u nu nog op de site van de Vamex

Clubhuis Algemene informatie

Posted by Clubhuiscommissaris Fri, September 07, 2018 21:57:49

08 September is het clubhuis open vanaf 16.00 / Zondag 09 September is het clubhuis gesloten

ClubhuisSeptember

Posted by Penningmeester Wed, September 05, 2018 22:48:14

Nu de zomerperiode langzaam op haar einde loopt is het weer tijd om elkaar in ons clubhuis te ontmoeten en bij te praten over gemaakte reizen en belevenissen.

Ons clubhuis is daar een mooie plaats voor en vanaf vrijdag 7 september gaat om 12:00 uur de deur van het clubhuis weer los.

Blog image
Graag zien onze vrijwilligers u weer in ons clubhuis. We weten dat het goed bedoeld is om het gebruikte servies weer terug te brengen. Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer u het op de balie zet. U hoeft het niet (liever niet) in de keuken te brengen.

Nieuwe vlondersAlgemene informatie

Posted by Nautische Berichtgeving Fri, June 22, 2018 19:08:31

Vandaag een proefstuk geplaatst van de nieuwe
vlonders voor de steigers.
Het is nadrukkelijk een proef om uit te testen
of het sterk genoeg is.
De kleur is nog niet gekozen en de antislip laag
is hier ook nog niet op aangebracht.
Hierbij alvast een impressie.....

ClubhuisAlgemene informatie

Posted by Clubhuiscommissaris Thu, May 10, 2018 10:35:55

Vrijdag 11 mei zondag 13 mei maandag 14 mei is het clubhuis gesloten.
Beide Pinksterdagen is het clubhuis open vanaf 16.00.