Nieuwe vlonders

Algemene informatiePosted by Nautische Berichtgeving Fri, June 22, 2018 19:08:31
Vandaag een proefstuk geplaatst van de nieuwe
vlonders voor de steigers.
Het is nadrukkelijk een proef om uit te testen
of het sterk genoeg is.
De kleur is nog niet gekozen en de antislip laag
is hier ook nog niet op aangebracht.
Hierbij alvast een impressie.....

Open dag

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Wed, March 21, 2018 22:01:58
Beste leden WY,

Binnenkort is er weer een " open dag " op de Verkeerscentrale R'dam in de Botlek.

U heeft hier de mogelijkheid om het werk van de Rotterdamse Scheepvaart Verkeersleiders te kunnen bekijken / beluisteren.

E.e.a. zal plaats vinden op donderdag 5 april.

Hierbij de link waarop kunt inschrijven ;

of op de site van Varen Doe Je samen.

Hoogwater

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Thu, January 18, 2018 08:28:24
Beste leden watersporters,

Vandaag donderdag 18 januari 2018 wordt er vanwege een westerstorm
extra hoogwater verwacht.
T.h.v. onze haven zal de verwachte waterstand rond 16:45 uur N.A.P + 2,30 mtr bedragen.
Als gevolg van deze verwachte waterstand zal de krib voor onze haven onder water komen te staan.
Gaarne extra aandacht voor de afmeer touwen op het steiger.
Advies ; geef deze extra loos zodat de lijnen aan de rijs draden niet te strak
komen te staan.

Op onderstaande link kunt u het zelf bekijken ;

Hoogwater

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Tue, January 02, 2018 20:56:37
Beste leden watersporters,

Morgen woensdag 03 januari 2018 wordt er vanwege een westerstorm
extra hoogwater verwacht.
T.h.v. onze haven zal de verwachte waterstand rond 16:30 uur N.A.P + 2,65 mtr bedragen.
Gaarne extra aandacht voor de afmeer touwen op het steiger.
Advies ; geef deze extra loos zodat de lijnen aan de rijs draden niet te strak
komen te staan.

Open dag Verkeerscentrale

Algemene informatiePosted by Nautische Berichtgeving Tue, April 25, 2017 03:41:53

19 mei open dag voor recreatie- en beroepsvaart

Veiligheid staat altijd voorop in de haven van Rotterdam. Duizenden recreatievaartuigen bezoeken jaarlijks onze haven waar zee- en binnenvaart intensief gebruik maakt van de rivieren en havens. Om een veilige haven te blijven wijzen we door middel van een voorlichtingscampagne vooral recreanten erop dat veilig varen in de Rotterdamse haven extra voorzichtigheid en alertheid vergt.

Een van de manieren waarop we dat doen is door aan het begin van de zomer een open dag te organiseren voor recreatie- en beroepsvaart bij één van de verkeerscentrales. Daarnaast hebben we een website met veel informatie, een voorlichtingsfilm en ambassadeurs die naar de watersportverenigingen toegaan om te spreken op voorlichtingsavonden.

We werken daarbij samen met Varen doe je Samen, een landelijke organisatie om de veiligheid voor beroeps- en recreatievaart op het water te verhogen.

Aanmelden kan op de site van Varen Doe Je Samen, hierbij de betreffende link ;

Havenkaarten R'dam

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Wed, April 05, 2017 03:37:09

Voor de geinteresseerden hierbij de nieuwste versie van de Rotterdamse havenkaarten.

Verwachte waterstand

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Wed, January 11, 2017 12:53:35

Beste leden WY,

A.s. vrijdag wordt er gezien de weersomstandigheden een waterstand bij hoogwater verwacht van N.A.P. + 2,80 mtr. Dit zal 's nachts rond 02:30 uur of 's middag rond 15:00 uur zijn.

Dit gaat inhouden dat de krib voor onze haven bijna / of geheel onder water komt te staan.

Laten we met z'n allen alert zijn op onze meertouwen en deze zo nodig wat opvieren om schade aan onze boten / steigers te voorkomen.

naar de website van RWS voor de volledige informatie.

Dit is de situatie om 16:00 uur. Zo te zien valt het nu nog mee.

M. vr. gr,

L. de Haan.

Tewaterlating IHC

Nautische informatiePosted by Nautische Berichtgeving Fri, November 04, 2016 21:12:30

Beste leden WY,

Ter informatie : Op zaterdag 14 januari 2017 vindt 's morgens om ca. 08:15 uur een tewaterlating plaats van de "Scheldt River" vanuit de nieuwbouwloods IHC te Krimpen a/d IJssel.